Як зробити гарячі суші?

Гарячі роли готуються за технологією "темпура", і тому називаються темпура-маки. Багато дуже люблять і часто замовляють в суші - овочі та креветки темпура, ну і звичайно ж роли. Суть цієї технології - в клярі. Як зробити гарячі суші в клярі "темпура", розповість ця стаття.

Основою гарячих ролів є кляр, для приготування якого найчастіше використовують спеціальну борошняну суміш, яку можна купити в магазині. Також ви можете приготувати суміш для темпура самостійно: для цього знадобиться борошно і крохмаль, бажано рисовий. Іншими інгредієнтами темпура є яйце і холодна вода, сіль за смаком. Постарайтеся, щоб вода була максимально холодною, можна навіть охолодити її в морозильній камері або додати шматочок льоду. Темпура по консистенції нагадує кефір.

Перш ніж готувати кляр, слід зайнятися самими ролами. Для їх приготування, як завжди, потрібні рис, норі, начинка і циновка. Перш того, як зробити гарячі суші, необхідно визначитися з їх різновидом. Любите вершковий сир? Тоді у вас вийдуть неймовірно ніжні, смачні і тануть у роті темпура маки. Віддаєте перевагу погарячіше? Додайте побільше васабі або соусу чілі, і ваші гарячі суші будуть по-справжньому обпалювати.

Зайве нагадувати, що основним етапом приготування суші є відварювання рису за правильною технологією. Рис слід промити, варити під закритою кришкою, а після варіння витримати ще чверть години під кришкою. Потім обов'язково заправити сумішшю оцту, цукру і солі. Рис повинен охолонути. Лист норі потрібно розташувати на рогожі, обгорнутих для зручності харчовою плівкою, зверху щільно викласти рис. Якщо ви готуєте "Філадельфію" або подібні до них роли, переверніть норі рисом вниз. В середину викладаємо начинку, загортаємо кінці, формуючи за допомогою циновки гарний рівний рол.

Змішуємо кляр. У сковороді -вок розігріваємо олію, мачає роли в кляр і обсмажуємо з обох сторін. Даємо зайвому жиру стекти на серветку. Нарізаємо готові темпура-маки гострим, трохи вологим ножем. Тепер, коли ви знаєте, як зробити гарячі суші, можна спробувати зробити і гункан за технологією темпура.