Як правильно приготувати суші в домашніх умовах?

На перший погляд може здатися, що приготування ролів - дуже складний процес, що вимагає умінь і досвіду. Але насправді все набагато простіше - приготування перетворюється на справжню захоплюючу гру, в ході якої кожен може проявити свою фантазію. Отже, перше, що необхідно, це придбати набір для приготування суші і всі інгредієнти майбутнього кулінарного шедевра:

  • Мал;
  • риба;
  • водорості норі;
  • соус васабі;
  • соєвий соус;
  • маринований імбир;
  • цукор і сіль;
  • авокадо, огірок або будь-які морепродукти для начинки.

Інгредієнти готові. Тепер уважно збираємо набір для приготування суші або купуємо готовий:

  • циновка з бамбука;
  • харчова плівка;
  • тарілка для рису;
  • максимально гострий ніж;
  • дерев'яна кухонна лопаточка.

Тепер можна приступати безпосередньо до приготування ласощів. Все дуже просто: на лист водоростей акуратними тонкими шарами укладаються всі інгредієнти майбутніх ролів і формується рулет.

Пропонуємо вам розглянути кожен етап приготування більш докладно.

Готуємо рис

Рис є основою для приготування японських ласощів. В першу чергу необхідно дуже ретельно його промити: рис заливається свіжою холодною водою до тих пір, поки вона не стає повністю прозорою. Промитий рис заливається водою (1: 4) і ставиться на повільний вогонь. Після того як вода закипить, варимо рис ще протягом 10 хвилин.

У винному оцті розчиняємо трохи солі і цукру і отриманою рідиною заливаємо теплий варений рис. Даємо продукту охолонути.

Формуємо Рулет

Дуже тонким рівномірним шаром викладаємо рис. Відступаємо від краю водоростей близько 1,5 см і викладаємо тонкий шар начинки. Далі циновка згортається, формуючи таким чином акуратний рулет.

Отриманий рулет з допомогою максимально гострого ножа розрізаємо на кілька рівних частин і акуратно викладаємо на підготовлену тарілку.

У японських кухарів є невеликий секрет: заздалегідь приготована вода з лимонним соком. Якщо періодично змочувати руки в цій воді, то рис липнути не буде.

Головне пам'ятати, що для приготування японського делікатесу необхідно використовувати тільки найсвіжіші продукти. Це дозволить вам створити справжній кулінарний шедевр, який вражає не тільки смаковими якостями, але і своєю корисністю.