Вибір риби для суші

Як відомо, риба є одним з головних інгредієнтів в суші. Як вибрати рибу для суші? На що звертати увагу? Яка порода риб найбільше підходить для цієї страви? Ці та інші питання виникають в голові людини, який поставив собі за мету приготувати суші вдома.

Вибираємо рибу для суші: «золоті правила»

Пропонуємо ознайомитися з основними критеріями вибору цього продукту:

  • Риба повинна бути свіжа. Зверніть на це особливу увагу. Адже від свіжості риби в першу чергу залежить ваше здоров'я.
  • Бажано купувати цілу, а не оброблену рибу. Після її потрібно відразу обробити і помістити в морозилку, попередньо обвернувши в харчову клейонку.
  • Не повинно бути неприємного запаху. Якщо він буде, то утримайтеся від покупки. Адже це говорить про те, що продукт починає псуватися.
  • Купуйте рибу в перевірених магазинах. Не купуйте у випадкових торговців на ринку.
  • Проведіть ретельний зовнішній огляд. Адже на око теж можна визначити якість цього «морського продукту для суші». В ідеалі - риба яскравого здорового кольору, луска не повинна відвалюватися, а при тому, що промацує вона не повинна бути занадто м'якою.

Пам'ятайте, що від того, яку рибу для суші ви оберете, залежить смак страви і ваше самопочуття. Ви ж не хочете кілька днів провести в не зовсім приємному місці з розладом шлунка? Тоді підійдіть до цього питання серйозно.

Вибираємо вид риби і правильно зберігаємо

Який вид риби вибрати? Вирішувати вам. Це може бути лосось, тунець, вугор та інші. Якщо ви не знаєте, який вид суші або ролів будете готувати, то можна взяти «універсальну» рибу - тунця. Однак слід знати, що ціна на неї вища за середню, так як це делікатес і досить рідкісний продукт.

Мало купити свіжу смачну рибу. Потрібно її ще й правильно зберігати, якщо, звичайно, ви не збираєтеся відразу її використовувати. Не потрібно ставити занадто низьку температуру в холодильнику. Чому? При сильному заморожуванні риба стає жорсткою. Ви ж не хочете жувати «шматок гуми»?

Крім того, у відділенні морозильної камери не повинно зберігатися інших продуктів. Створіть вашому «інгредієнту для суші» ідеальні умови. Тоді ви зможете в повній мірі насолодитися японською стравою. Адже ви зробили все для того, щоб страва вийшла ідеально смачною.