Традиційний склад піци

На один кілограм борошна необхідно взяти теплу воду в кількості шестисот мілілітрів. Найкраще підходить мінеральна вода, негазована. Далі - двадцять п'ять грамів пивних дріжджів і оливкове масло - чотири столові ложки.

Цей рецепт застосовується майстрами по випічці піци і на сьогоднішній день. Оливкова олія застосовується для виконання двох основних функцій. Воно надає страві особливі своєрідні смакові якості. Друга функція полягає в тому, що при змазуванні коржа з тіста, він не просочиться соком, який виділяється з начинки. В результаті цього, корж буде хрустким. Томати, використовувані для приготування піци, можуть бути свіжими. Їх нарізають кільцями або часточками. Також їх можна замінити томатним соусом. Важливо знати, що при замісі тіста для піци сіль додається тільки в середині всього процесу. В іншому випадку дріжджі можуть не піднятися.

Традиційна піца не буде справжньою, якщо в ній немає сиру! Без цього інгредієнта піцу неможливо уявити. Найбільш популярні види сиру в Італії, які застосовуються для приготування піци, «Пармезан», «Моцарелла», «Рікотта» і «Горгонцола». Сир є найважливішим компонентом будь-якої піци. А з точки зору італійців його повинно міститися дуже багато. В Італії вважається, що тільки сир є основною начинкою піци, а всі інші інгредієнти тільки відтіняють його смак і підкреслюють його.

Насправді, при готуванні піци не все так просто з сиром. Потрібно знати, як той чи інший сорт буде поєднуватися з іншими інгредієнтами. Наприклад, в піці «Маргарита» складовими начинки є тільки сир і томати. Тут можна застосовувати тільки певний сорт сиру, а саме «Моцарелла». А для піци «Маргарита супер» потрібен зовсім інший сир. Піца «Маринара», в якій використовується начинка з морських продуктів, вимагає іншого виду сиру. Тобто, при використанні сиру для піци потрібно знати безліч тонкощів. Можна відзначити, що сир «Моцарелла» нарізається лише тонкими смужками.

Вся італійська кухня побудована на сезонному принципі вибору продуктів та інгредієнтів. Цей же принцип лежить і в основі приготування піци. Для неї потрібен певне співвідношення продуктів, а саме тісто - сто сорок грамів, соус - сто сімдесят грамів, сир - сто сорок грамів.

Для начинки при приготуванні піци застосовуються найрізноманітніші продукти. Це може бути м'ясо різних видів, птиця, морепродукти, гриби, овочі і багато іншого. Потрібно відзначити, що шинка, ковбаси, сосиски та інші м'ясні продукти стали використовуватися в якості інгредієнтів для піци не надто давно. Є версія, що застосування даних продуктів для створення піци бере свій початок від італійських емігрантів, які проживають на території США. Всім відомо, що саме американський народ є любителем найрізноманітніших страв з м'яса.