Тонкощі приготування піци

Зовсім не обов'язково відвідувати піцерію, для того щоб насолодитися смаком італійської страви, так як рецепт приготування піци в домашніх умовах дуже простий, і кожен може зробити її самостійно. Однак все ж необхідно бути в курсі деяких тонкощів приготування піци, для того щоб вийшло справжні ласощі. Розглянемо далі рекомендації, які дають досвідчені кухарі для тих, хто зібрався готувати піцу самостійно.

Перш за все, відзначимо, що для начинки піци не слід вибирати продукти, які в процесі приготування виділять багато рідини, так як страва в даному випадку вийде не тільки вологим, але і важким. Існує дуже висока ймовірність того, що корж залишиться сирим, що аж ніяк не додасть піці апетитності.

Якщо ви любите піцу з великою кількістю томатів, то слід вибирати темно-червоні і щільні помідори, так як в них не надто багато соку, а м'якоть у них щільна, ідеальним чином підходить для приготування італійської страви.

Любите піцу з грибами? Тоді використовуйте печериці, їх краще нарізати товщиною близько двох-трьох міліметрів. Можна також додати в піцу та інші гриби, проте в такому випадку вам необхідно бути впевненими в тому, що вони їстівні і належним чином приготовлені, так як зазвичай їх слід відварити, перш ніж додавати в страву.

Говорячи про м'ясних інгредієнтів, зауважимо, що в якості основи і начинки піци ніколи не використовується сире м'ясо, воно завжди має бути термічно оброблене. Навіть якщо ви вирішили додати в піцу фарш (свинячий, яловичий або з птиці), його необхідно перемішати з певними спеціями, а потім обсмажити до готовності. Втім, обсмажування можна уникнути, якщо скористатися вареним фаршем, його можна просто перемішати з відповідними спеціями і додати в піцу. Таким чином, сире м'ясо в піцу не додають - це одне з важливих правил в справі приготування страви, який прийшов до нас із сонячної Італії.

Замість м'яса в якості одного з важливих інгредієнтів може використовуватися ковбаса. Її вибір буде заснований на особистих уподобаннях. Комусь подобається піца з варено-копченою ковбасою, інші вважають за краще сирокопчену ковбасу. Її, як правило, нарізають на скибочки товщиною один-два міліметри. Потім ковбасу слід розкласти кільцями по поверхні коржа. Замість ковбаси можна використовувати шинку, яка також нарізається тонкими скибочками, товщина яких не перевищує один-два міліметри.

Традиційно в італійську страву додають сир. Рекомендується вибирати сири твердих сортів, які, плавлячи, будуть утворювати м'які довгі смужки або гладку густу і однорідну масу. При цьому необхідно постійно стежити за тим, щоб сир не пригоріла і не придбав надмірну в'язкість, яка навряд чи припаде до смаку гурману, що вирішив покуштувати піци.

Багато хто любить піцу з цибулею і болгарським перцем. Якщо ви також вирішите додати ці інгредієнти в страву, то, виходячи з правил, їх необхідно буде нарізати кільцями, чия товщина не буде більше чотирьох міліметрів. При цьому не має значення, використовується червоний або ж зелений перець. Цибулю так само, як і перець, необхідно розкласти на поверхні коржа.

На закінчення приділимо увагу тому, при якому температурному режимі готувати італійську страву. Можна виділити чотири стадії нагрівання будь-якої духовки. Слабо нагріта духовка вважається тоді, коли температура в ній знаходиться в межах ста-ста п'ятдесяти градусів. Духовка може вважатися нагрітою до середнього ступеня, якщо температура в ній становить від ста сімдесяти до двохсот градусів. Якщо ж температура коливається від двохсот до двохсот двадцяти п'яти, то духовка є гарячою.