Тісто для піци на кефірі

Страва середземноморської кухні, яка колись була їжею бідняків, вже досить давно перетворилося в улюблені ласощі в нашій країні. Мова про ароматну італійську піцу. Відомо, що перший прообраз цієї страви з'явився в Неаполі ще в 1522 році! Через сто років піца стала неймовірно популярна (навіть позначилася нова професія - піццайоло). Її популярність зберігається і донині. Секрети приготування ховалися досить довго. Однак тепер кожна господиня може приготувати піцу у себе на кухні, побалувати сім'ю хрустким тістом і ароматною начинкою виробу.

Секрети приготування: тісто для піци на кефірі

Як відзначають багато господинь, найгірший в процесі приготування - це тісто. Традиційні рецепти мають на увазі використання дріжджів. Ми ж пропонуємо вам спрощений, але не менш смачний варіант. Отже, ділимося секретами приготування тіста для піци на кефірі. З інгредієнтів вам знадобиться:

  • 400 г кефіру (альтернативними варіантами можуть виступати сметана або кисле молоко);
  • 2 яйця;
  • половина чайної ложки соди;
  • 2 з половиною склянки борошна (бажано пшеничного);
  • половина чайної ложки солі і цукру;
  • трохи оцту (щоб погасити соду).

Отже, спочатку слід взяти два яйця, які ретельно збиваються або за допомогою віночка, або в міксері. Далі - додаємо цукор і сіль. Все збиваємо протягом декількох хвилин. Наступний крок - вливаємо акуратно кефір тоненькою цівкою, паралельно помішуючи суміш. Після цього необхідно в окремій ємності погасити соду, використовуючи оцет. Цікаво, що, якщо у вас будинку немає оцту, його можна замінити декількома краплями лимонного соку або дрібкою лимонної кислоти. Потім додаємо гашену соду до решти інгредієнтів, ретельно перемішуємо, спостерігаючи, як на поверхні суміші з'являються невеликі бульбашки. Тепер необхідно додати борошно. Щоб отримати в результаті максимально повітряне тісто, рекомендуємо до того, як додати борошно в суміш, просіяти її. Додаючи просіяне борошно до решти інгредієнтів, акуратно все помішуйте, щоб уникнути виникнення грудок. У підсумку вийде досить багато тіста для великого дека. Перед тим, як виливати тісто, застеліть його пергаментним папером. Після цього викладіть начинку.

Швидкий рецепт

Якщо вам не терпиться швидше поласувати смачною піцою або ж гості зовсім скоро будуть у вас, зверніть увагу на такий варіант тіста для піци на кефірі. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 г кефіру, який можна також замінити на м'який, протертий через дрібне сито, сир;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 столових ложки оливкової олії (на жаль, соняшникова не підійде);
  • дрібка солі.