Суші корисні для здоров'я

У чому секрет довголіття японців? Чому вся нація перебуває в хорошій фізичній формі? Чому японські жінки такі гарні? Справа не тільки в кліматі і особливому, розміреному укладі життя, але і здоровому харчуванні, основу якого складають страви зі злаків і морепродуктів. Наприклад, традиційні суші і сашимі являють собою відмінний низькокалорійний продукт, справжнє джерело вітамінів і мінеральних речовин. Суші є зразком збалансованої їжі, здатної не тільки позбутися від зайвої «багажу» у вигляді зайвих кілограмів, нормалізувати травлення, але і зберегти красу волосся, нігтів, зробити більш міцними і здоровими зуби.

Компоненти, що входять до складу суші, прості і корисні. Рис є хорошим джерелом енергії, він багатий клітковиною і вуглеводами, насичений білками, залізом, тіаміном і ніацином. А щедрі дари моря, що доповнюють рис, як правило, не проходять тривалу термічну обробку, тому в них зберігаються всі корисні амінокислоти і мікроелементи. Використовувані види риб багаті фосфором, калієм, йодом і магнієм, фтором і вітамінними групи В, благотворно впливають на стан нервової системи. Крім того, риба багата на вміст поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6, які є відмінною профілактикою атеросклерозу і серцево-судинних захворювань. Суші і роли набагато корисніше в якості «перекусу», ніж західні фаст-фуди і наші звичні бутерброди з ковбасою, не кажучи вже про пиріжки і плюшки.

Суші ідеально підходять для людей, які дотримуються низькокалорійної дієти - це справжній скарб для бажаючих схуднути. Суші - досить ситний продукт, хоча і порції не відрізняються солідними обсягами, і жирів в ньому небагато. Досить невеликої порції достатньо, щоб поповнити запас необхідних нашому організму речовин і вгамувати голод. Так що любителям японської кухні не доведеться скаржитися на втрату колишньої енергійності, стрункості і привабливості! При цьому не потрібно виснажувати себе жорсткими дієтами і тоскно «сидіти» на позбавленою смаку їжі.

Але і це ще далеко не всі переваги суші. Ті ж самі поліненасичені жирні кислоти, що містять в рибі, ще й допомагають боротися з депресією і покращують роботу мозку. Ось чому японці завжди спокійні і розважливі. Крім того, за даними деяких досліджень, японські діти, які звикли з дитинства до страв з риби і морепродуктів, саме завдяки традиційної їжі виростають врівноваженими і слухняними.