Секрет тіста: як в Італії

Вдала піца - це перш за все смачне тісто. Для його приготування розведіть дріжджі в 125 мл води (бажано теплої) і залиште їх на 10 хвилин. Щоб процес бродіння йшов швидше, можна додати ложку цукру. Поки дріжджі набухають, пересипте борошно в чашку і додайте в неї сіль. Налийте в борошно дріжджову суміш і добре перемішайте все з допомогою виделки. Потім починайте місити тісто, ретельно збираючи його шматочки зі стінок посуду. Його можна пропускати крізь пальці, складати в різні боки, щоб зробити максимально однорідним. Дуже важливо, щоб тісто не стало сухим, воно повинно залишатися трохи липким. Борошно додавайте зовсім невеликими порціями. Коли тісто стане цілісним, налийте в нього оливкову олію і знову приступайте до перемішування. Процес перемішування повинен зайняти не менше 10 хвилин. Мабуть, в цьому і полягає головний секрет рецепта піци «Маргарита» на тонкому тесті. Розминайте його долонею, складайте навпіл і знову розминайте. Навіть не додаючи борошна, ви зможете зробити його гладким і еластичним. Потім накрийте тісто вологим рушником і приберіть його на півгодини в тепле місце.

Начинка піци «Маргарита»

Рецепт начинки досить простий: помідор потрібно нарізати тонкими кільцями, а сир -товстими шматочками товщиною приблизно 1 см. Тісто в класичному рецепті піци «Маргарита» має бути товщиною близько 3 мм. Щоб отримати круглу форму, розгортайте тісто в різних напрямках. Домогтися ідеальної форми можна за допомогою тарілки - просто обріжте зайве тісто по її контуру. Потім основу для піци потрібно перекласти на пергамент (більш простий варіант - відразу розгортати на ньому).

Соус для піци

На центральну частину тіста викладіть томатний соус для піци «Маргарита». Ви можете приготувати його самостійно, добре потішив помідори і додавши до них перець, трави і часник. Також можна використовувати готовий соус або навіть томатну пасту. Головне, щоб консистенція була досить густою і не містила зайвої рідини. Потім розподіліть шматочки моцарели по всій поверхні піци. Це дозволить сиру з'єднати начинку з коржем. Зверху потрібно викласти листочки базиліка, кільця помідорів і ще кілька шматочків сиру.

Готуємо, як в італійській печі

Розігрійте духовку до максимальної температури. Щоб піца «Маргарита» була схожа на класичну, яка приготовлена в печі, скористайтеся маленькою хитрістю: попередньо, приблизно на 10 хвилин помістіть в гарячу піч порожньою деко. Це дозволить йому добре прогрітися і віддати своє тепло страви. Випікати піцу потрібно на самому нижньому рівні протягом 3-6 хвилин, а виймати в той момент, коли сир почне танути, але ще не втратив форму. Дайте страві трохи охолонути, посипте його залишилися листочками базиліка, розріжте на частини - і насолоджуйтеся неповторним смаком класичної італійської піци!