Робимо корисні суші

Суші - дуже калорійний вид їжі. Поєднання вуглеводів (рис) з білками (морепродукти, риба, м'ясо) роблять суші і роли повноцінною обідньою стравою. Однак харчуючись одними тільки ролами і проповідуючи філософію «японської кухні», які мріють схуднути люди чомусь не скидають вагу. Так, морепродукти і рис - це основа здорового харчування. Але як зробити суші ще й корисними?

Найсмачніші і самі калорійні роли часто включають в себе вершковий сир, копченості, навіть курку. Мабуть, на такий дієті не схуднеш! Настільки насичені білками продукти краще їсти зранку або в обід, а тих, що худнуть взагалі варто обмежити їх споживання.

Інша справа - маки типу «Каппа» або «Авокадо», це вже давно стало хітом для дотримуються дієти або пост людей. Овочі з рисом - ідеальне дієтичне поєднання, а соєвий соус і традиційні спеції тільки посилюють здатність такої їжі засвоюватися.

Кращі продукти для приготування суші з характеристикою «користь» це:

  • Авокадо - цінне джерело клітковини, містить калій, необхідний для м'язів і нервової системи, вітамін С і фолієву кислоту, яка особливо потрібна вагітним жінкам.
  • Спаржа (Фучжи, не плутати з рослиною) і тофу - низькокалорійні соєві продукти, що не містять холестерину, але зате багаті білком.
  • Помідори - містять високий відсоток каротину (важливий як для зору, так і для імунітету), вітаміну С і фолієвої кислоти. Амінокислота холін, що міститься в томатах, знижує рівень холестерину. Лікопін - сильний антиоксидант, що сприяє профілактиці онкозахворювань.
  • Огірки - джерело вітамінів і калію, майже не містить ні білків, ні жирів, мала кількість вуглеводів і 95-97% води.
  • Дайкон - японська редька, низькокалорійний овоч з високим вмістом вітаміну С.
  • Кунжут - чемпіон за змістом легкозасвоюваного кальцію.
  • Тунець - родич скумбрії, має найбільше вміст білків серед інших видів риб.
  • Креветка - низькокалорійний морепродукт з високим вмістом кальцію.
  • Салат чука (водорості вакаме, ундарія пір'яста) - містить Омега-3 кислоту, тіамін, ніацин, необхідні для метаболізму. Висококалорійний продукт, незважаючи на рослинний вид, але легко засвоюється і не провокує збільшення ваги.
  • Лосось, лососева ікра - мають високий вміст жирних кислот, вітаміну D.

Знаючи, як зробити суші корисними, ми піклуємося про власне здоров'я, роблячи кожен день радісним, а їжу смачною і різноманітною.