Рецепт піци з шинкою і грибами

Смачну піцу можна приготувати вдома. Для цього потрібно лише побільше вільного часу і наявність інгредієнтів. Таку піцу можна подати до столу з будь-якого приводу - вона справить враження на ваших гостей. Тісто для піци як в піцерії зробити складніше, ніж підібрати всі інгредієнти, тому перед тим, як готувати для гостей, потренуйтеся в приготуванні для себе.

Що потрібно для піци

Для піци вам буде потрібно безліч інгредієнтів. Для тіста приготуйте борошно, сіль, цукор, соняшникова олія, сухі дріжджі. Муки потрібно приблизно півтори склянки, солі - дві щіпки, цукру - 1 чайна ложка, дріжджів - 2 чайні ложки, масла - 4 ст. ложки. Також варто додати в тісто при замісі чверть склянки води. Для приготування основи піци потрібно підготувати:

  • подрібнений часник;
  • масло для обсмажування;
  • базилік;
  • приблизно 2 ст. ложки томатної пасти;
  • трохи солі;
  • 100 грам води.

Начинку піци готують по смаку, тому деякі з інгредієнтів можна прибирати, додаючи свої. Можливо, вам вдасться знайти більш оригінальний варіант начинки. Для піци треба підготувати сервелат, шинку, гриби, моцарелу, маслини, томатну пасту, базилік, часник, орегано, болгарський перець. Кількість і співвідношення інгредієнтів також вибирати вам. Основні продукти (сир, шинка, гриби) можна взяти в різній пропорції. Приготувавши перший раз піцу за таким рецептом, в подальшому ви можете знайти більш оптимальне співвідношення продуктів.

Приготування тіста для піци

Рецепт тіста для піци може здатися дещо незвичним для людей, які постійно готують випічку. Щоб отримати тісто для піци, як в піцерії, потрібно використовувати при замішуванні тільки холодну воду. Навіть теплу воду брати для таких цілей не варто. Чому потрібна саме холодна вода? Справа в тому, що тісто для піци, приготоване на теплій або гарячій воді, буде недостатньо еластичним. Дріжджі швидко заграють, і тісто буде вже не таким, як у справжній піцерії. Якщо подивитися, як готують піцу італійські майстри, можна помітити, що вони також використовують холодну воду. Сам процес приготування тіста відносно простий:

  1. Необхідно насипати борошно гіркою на дошку. У центрі треба зробити воронку і помістити туди дріжджі, олія, сіль і цукор. Потім в "воронку" заливають холодну воду, і тісто замішується. Коли тісто замішане, його треба залишити на півгодини.
  2. Через півгодини тісто розкочують. Коли воно еластичне, проблем з цим не буває. Піца легко приймає форму, майстра для розкочування часом не використовують навіть качалки.
  3. Коли тісто розкачати, можна укладати основу. Всі інгредієнти для основи треба попередньо обсмажити на соняшниковій олії. Можете додати свої компоненти за смаком. У цьому рецепті для приготування використовують подрібнений часник, базилік, томатну пасту. Також в процесі гасіння варто додати 100 грам води.

На чому готувати?

В ідеалі піцу готують на спеціальному пекарському камені. У піцеріях для приготування використовуються особливі печі, які прискорюють процес приготування страви. У таких печах досить висока температура, тому страва готується всього кілька хвилин. У домашніх умовах можна приготувати піцу в духовці. Підніміть температуру в духовці до 220 градусів і потримайте піцу 20 хвилин. Зазвичай цього достатньо, щоб Страва приготувалося.