Приготування начинки для піци

Досить часто, можна навіть сказати, в більшій частині рецептів, рекомендовано для приготування піци вживати томатний соус. Для приготування такого соусу існує чимало рецептів, але тільки один з них вважається класичним неаполітанським. Ось цей рецепт: потрібно взяти один кілограм свіжих томатів, ретельно їх помити, почистити від шкірки, порізати на дрібні шматочки і варити протягом години на повільному вогні. Під час варіння до помідорів необхідно додати певні спеції: чорний перець, оригано, часник, базилік і трошки солі. Протягом години, коли соус вариться, з нього потихеньку буде випаровуватися вся зайва волога, він стане більш густим, і їм можна буде вже заправляти піцу.

Піцу абсолютно неможливо уявити без сиру. В Італії самим популярним і улюбленим є сир «Моцарелла», і найчастіше для піци беруть саме його. Хоча серйозним конкурентом для «Моцарелли» є такий сорт, як Пармезан - його також використовують для піци досить часто.

Класична піца повинна бути тоненькою - це відноситься не тільки до Коржу, а й до готової піци з начинкою. Як правило, начинка по поверхні піци повинна бути викладена в один шар і розподілятися рівномірно. Чим правильніше викладена начинка, тим вище вважається рівень і майстерність піццайоло.

Є ще й такий секрет: якщо начинка для піци досить рідка, або ж солодка, то необхідно попередньо її випарувати. Як це краще зробити? Потрібно знизити температуру безпосередньо в самій духовці, це збільшить час випікання приблизно на десять хвилин, і за цей час зайва рідина буде випаровуватися. Якщо ж начинка суха, то така піца буде випікатися стандартно.

У тому випадку, якщо піца готується на тонкому коржі, то буде краще, якщо начинка буде сухою. Викладати таку начинку потрібно не дуже товстим шаром - так корж НЕ промокне і начинка добре пропечеться. Така начинка може складатися з сухих овочів, курятини, риби, м'яса або ж сухофруктів для приготування солодкої десертній піци. Якщо ж піца готується на товстому коржі, то можна брати сиру начинку і викладати її більш товстим шаром. У складі такої начинки головними інгредієнтами можуть бути овочі і м'ясо.

Начинку для піци цілком можна комбінувати, тобто використовувати для її приготування і сухі продукти і сирі. В такому випадку буде зручніше спочатку викладати на корж сухі продукти, потім сири, а зверху посипати все шаром сиру. Коли сир розплавиться, він буде виступати в ролі своєрідної кришки для цих продуктів, отже, продукти будуть готуватися швидше, а зайва волога буде випаровуватися.