Правильне серверування столу для суші

Японська кухня багата стравами, заснованими на морських інгридієнтів - кальмарів і крабах, морській капусті і рибі. Однак варто зазначити, що японці не уявляють, що таке основна страва - для них всі страви однаково рівні, а тому різноманітні. Так, наприклад, на сніданок, обід і вечерю може подаватися морська кухня, але неможливо уявити, що вона буде схожа як за смаковими відчуттями, так і по ингридиентам в цілому. Найпопулярнішими стравами в Японії вважаються суші, даси (рибний бульйон) і тофу (сир з сої).

Завдяки такому підходу будь-який цінитель японської кухні може побалувати себе стравами з Країни висхідного сонця в будь-який час доби. Не порушуючи традиції прийому їжі, на сніданок можна з'їсти суші, а на обід даси. Тим більше що і замовити суші досить просто. Можна заощадити значну частину часу, якщо довірити приготування ласощів професіоналам.

В Японії існує ціла традиція подачі страв на стіл. Жителі Країни висхідного сонця обов'язково враховують кількість гостей і їх вік, час року. Наприклад, взимку індивідуальні порції стають трохи більше. Більш молодим гостям також передбачається невелике збільшення порції, а літнім кладуть менше рису, овочів і риби. Або, наприклад, цікавий факт, що в північних районах країни мешканці вживають більшу кількість їжі за один присід, ніж в південних.

Ми пропонуємо вам доставку суші додому. Все, що вам залишається - це правильно і красиво оформити обідній стіл. Кожна порція вже буде заздалегідь зважена, але ви можете розділити їх на свій розсуд. Однак погодьтеся, що суші можуть стати ще більш смачною і ніжною стравою, якщо правильно накрити стіл і ... перенестися таким чином в саме серце Японії! Японська кухня при правильно серверованому столі допомагає створити відчуття свята і чогось незвичайного. Це ідеальний варіант як для проведення романтичної вечері на двох, так і для зустрічі цілої компанії друзів або рідних.

Як правильно їсти суші?

Найчастіше ми бажаємо покуштувати суші в цьому японському ресторані, проте все відкладаємо цей момент, тому що не знаємо - як правильно їсти суші? Насправді все досить просто!

У соус акуратно вмокається верхня частина суші, головне - не намочити рис. На мову ласощі кладеться стороною з рисом. Якщо до страви подали фірмову приправу - маринований імбир, то саме його необхідно вмочити в соус і після з його допомогою обмазати суші.

Суші їдять спеціальними паличками. Багато століть назад з їх допомогою могли є тільки багаті і знатні персони, а ось бідні люди їли суші руками. Але і в бідних сім'ях бували винятки - жінкам давали палички. Така незвичайна традиція дуже просто пояснюється. При відвідуванні гейші чоловік не мав права торкатися її убрань. Для цього всі страви він брав руками, щоб згодом вони залишалися брудними і гейша могла не побоюватися, що чоловік до неї доторкнеться. Кімоно гейші коштувало неймовірно дорого і таким чином власники чайних будиночків оберігали шати. А ось самураї, навпаки, завжди їли паличками. Це обумовлено тим, що воїн в будь-яку секунду повинен мати можливість вихопити свій меч. Так, і жінки, які використовують палички, могли в будь-який момент схопитися за кинджал, щоб захистити свою честь.

Сьогодні ж далеко не всі традиції дотримуються, беруть верх правила сучасного етикету. Палички в більшості випадків використовують для того, щоб підсунути ближче рол, з їх допомогою також можна зібрати шматочки, що впали рису з тарілки.