Поетапне приготування м'ясної піци

Процес приготування піци складний і забирає багато часу. Почати варто з тіста, оскільки це дозволить скоротити трохи часу при підготовці начинки. Візьміть 2 склянки кип'яченої води: в одному розчиніть дріжджі, в іншому - сіль. Просійте борошно і додайте розпушувач тіста. Зробіть в посуді гірочку з борошняної суміші, а в середині - ямку. У цю ямку додайте спочатку дріжджовий розчин, а потім соляної. В кінці акуратно влийте оливкову олію і перемішайте суміш ложкою. Коли використовувати ложку буде важко, почніть вимішувати тісто руками. Процедура займає 10-15 хвилин, щоб отримати суміш потрібної еластичності. В результаті тісто має бути схожим на пластилін і легко відходити від рук. Скачайте кулю і помістіть його в тепле місце, попередньо накривши рушником. Після цього приступайте до приготування начинки. Спочатку готують соус, але багато господинь відмовляються від ідеї робити його самостійно. Тут є 2 варіанти: використовувати пасеровані помідори, які за допомогою комбайна перетворюють в пасту, або купувати готовий соус барбекю. Цей соус необхідний для змазування основи, щоб усередині тісто просочилося і вийшло м'яким і соковитим, а по краях утворилася улюблена всіма скоринка. Будь-які овочі для начинки готуються просто: їх потрібно вимити і розрізати на тонкі скибочки. З м'ясом складніше. Сире м'ясо перемелюють в фарш, обсмажують і перемішують з соусом. Копчену яловичину, балик або пікантну свинину потрібно порізати на дрібні шматочки, бажано різного розміру, щоб піца була більш розмаїтою. Жодна м'ясна піца не обходиться без бекону, який хрумтить після запікання. Що стосується зелені, то тут можна використовувати різні компоненти. Самі італійці обмежуються орегано, базиліком і розмарином. Вони використовують цю зелень у свіжому вигляді. Іноді для пікантності додається рукола. Проте в більшості рецептів італійські трави використовуються як приправа, а зі свіжої зелені додають кріп або петрушку. Не забудьте про сир. В Італії основа будь-якого рецепту - моцарелла. Крім цього сорту можна використовувати інші світлі сири, які легко плавляться. Однак не захоплюйтеся, оскільки кожен сир дає свій смаковий відтінок і в підсумку всі вони при змішуванні можуть дати неприємний запах. Поки ви займаєтеся інгредієнтами, тісто має дійти до потрібної кондиції. Його потрібно знову вимісити і розділити на кілька частин (в залежності від кількості використовуваних продуктів). Кожну з них потрібно розтягнути руками, а потім вже качалкою. Деякі кухарі принципово не використовують качалки, роблячи все вручну. Так тісто виходить жвавіше. Стандартний рецепт тіста йде на 4 основи. Кожна основа змащується соусом, а потім по черзі кладуть всі підготовлені інгредієнти.