Піца в мультиварці

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж спекти піцу. Досить просте тісто, начинка згідно вашим перевагам або «що є в холодильнику» і все. Але чи буде це дійсно піца? Або вийде щось більше схоже на відкритий пиріг? Інгредієнти для коржа в різних рецептах можуть значно різнитися. Адже самостійне приготування грунтується на спрощених варіантах і заміні «заморських» або дорогих продуктів - від споконвічного поєднання компонентів майже нічого не залишається. Виходить досить смачно, але зовсім не по-італійськи. Наприклад, для того щоб швидко приготувати дріжджове тісто для піци в мультиварці, вам знадобиться 1-1,5 години на підняття опари, замішування тіста і його відпочинку. А також такі інгредієнти:

  • борошно близько 200-400 грам;
  • тепла вода (негазована) - 250-300 мл;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • сухі дріжджі - 5-10 грам;
  • дрібка солі;
  • оливкова або рослинне масло - 1-2 столові ложки.

Якщо ви віддаєте перевагу бездріжджовій основі, можна використовувати і інші рецепти: на молоці, кефірі, сметані, вершковому маслі, сирі, мінеральній воді, сироватці. В такому випадку в тісто замість дріжджів додають ще яйця, розпушувач або соду і один з перерахованих вище інгредієнтів. Час приготування складе близько 1 години (такого тіста також варто дати час відлежатися). Замісити і розкачати основу важливо правильно. Головне, не переборщити з борошном і витримати пропорції згідно вибраного рецепту, а після визначити оптимальний температурний режим і не перетримати в духовці або мультиварці. Тоді тісто буде м'яким, «поступливим», що не забитим, а готову страву вийде тонким і в міру хрустким з красивою скоринкою. В іншому випадку вас може чекати розчарування - сухий несмачний корж. У рецептах, як правило, вказані градуси і час для випікання, але ваша піч може мати свої особливості, тому контроль за цим моментом лежить повністю на вас. Найчастіше приготування начинки - політ вашої фантазії. Додається все, що душа забажає:

  • курка, телятина або свинина;
  • морепродукти - риба, креветки, мідії, морський коктейль;
  • ковбаса - копчена або варена;
  • гриби - мариновані, свіжі, прожарені;
  • томати та інші овочі;
  • зелень, трави і приправи.

Незмінним у всіх «народних» рецептах залишається кетчуп або томатна паста на корж, і, звичайно, сир (твердий, пармезан або моцарелла). Однак і тут не все так просто. Всі прагнуть покласти побільше всього, але при цьому варто пам'ятати, що кількість не завжди говорить про якість. Важливо витримати міру, щоб отримати соковиту і насичену піцу з яскравим смаком, а не асорті з усього. До того ж не всі продукти поєднуються між собою. І замість апетитного страви ви отримаєте не те, що очікувалося. Після підготовки всіх компонентів і формування традиційної форми Страва можна поміщати в піч. Піца в мультиварці готується на режимі «Випічка» близько 30-50 хвилин, це залежить від товщини коржа і кількості начинки. Чим більше заготівля, тим довше вона буде пектися. Температура виставляється автоматично. У роботі з духовою шафою вам знадобиться «вгадати», скільки градусів виставити (від 200 до 280). За часом процес займе близько 40 хвилин.