Незвичайні суші. Рецепти успіху приготування

Суші, роли, якіторі, супи закуски, салати і все це неповторна японська кухня!

Так багато улюблених страв, що ми не завжди можемо вибрати, що саме ми хочемо! А чи замислювалися Ви коли-небудь про те, на скільки, різноманітний асортимент цієї страви в світі? Ні? А варто було б, адже на нашій планеті є справжні майстри винаходити і придумувати щось новеньке!

Тому, сьогодні, ми б хотіли поділитися з Вами декількома незвичайними рецептами приготування цієї страви!У чому їх оригінальність запитаєте Ви? Відповідь на це питання ви знайдете в нашій 3-ці разючих суші!

Отже, 1-е місце і голлівудський шеф-кухар Джек Лі, який створив найдорожчий рол в світі!

Здавалося б, рецепт створення найдорожчих ролів простий: необхідно взяти і змішати найдорожчі з інгредієнтів, але справа в тому, що Джек завжди славився своєю любов'ю до екології, тому, він, перш за все, створив ідеальний за смаком і зовсім не дешевий за інгредієнтами рол, а потім змінив його рецепт! Навіщо запитаєте Ви? Дуже просто!

У первинному варіанті використовувалися такі інгредієнти як плавник акули, американський омар, морква, гриби шиїтаке і дикий таро!

Уже після Джек Лі зрозумів, що акула грає дуже важливу роль в морській екосистемі, щоб так просто пускати океанського хижака на роли.

В результаті рецепт був модифікований таким чином: американський омар, чорний трюфель, морква, нагаімо, він же гірська картопля (японський овоч, за смаком нагадує звичайну картоплю), королівський краб з Аляски і бульби дикого таро.

Прикрашається рол ікрою севрюги і листком їстівного золота. До нього також подаються свіжа малина і соус з сухого вина Creek Sauvignon Blanc 2009 року.

Незвичайне поєднання, вартістю 100 доларів, викликало справжній фурор в Голлівуді! Багато хто вважає хорошим приводом показати свою турботу про екологію і з'їсти цей рол. Хоча, на нашу думку, цей спосіб турботи виглядає трохи дивно!

2-е місце і найтовстіша рол в світі!

Як не дивно, але самий товстий рол в світі був приготовлений не на батьківщині цієї страви, а в Росії!

Діаметр ролу: 52 сантиметри, ширина-80 см, окружність - 101 см. Пішло на нього 90 кг рису, майже 8 кг вугра, 5 з невеликим кг краба, 8 кг огірків, 2 метра водоростей норі. Під цей рол з'їли майже 2 кг фірмового васабі і 5 кг імбиру, а також 8 літрів соєвого соусу. У поїданні цього мега-ролу брали участь 120 чоловік.

Сам шеф-кухар каже, що рецепт цієї страви простий, адже в ньому містяться речовини, які можна купити в будь-якому магазині, а вже скільки грам або кілограм це вирішувати кожному!

3-е місце іяпонський суші-майстер і шоумен Кен Кавасумі з картиною з суші!

Як можна довести свою любов до суші? Дуже просто, подумав Кен Кавасумі, необхідно довести всім, що це справжнє мистецтво!

Тому, він зробив репродукцію картини Ван Гога "Соняшники" з суші!

Головне - говорить Кен - при приготуванні суші пам'ятати одне, якщо Ви любите те, чим займаєтеся, то погано вийти просто не може! І, в наступний раз, коли Ви вирішите приготувати будь-яку страву японської кухні, не бійтеся змінювати рецептуру і форми, можливо, використовуючи інші інгредієнти або способи приготування, Ви створите шедевр!