Готуємо Великі роли

Сьогодні японська кухня користується особливою популярністю серед любителів смачно поїсти. Така страва, як суші займає почесне місце в меню будь-якого гурмана. Однак видів суші так багато, що можна заплутатися. Одним із затребуваних видів суші є великі роли - футомакі. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування цієї страви.

Великі роли (футомакі): просто і смачно

Для приготування великих ролів (футомакі) будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Круглозерний рис;
  • Водорості норі - в них будемо загортати роли;
  • «Японський хрін» - васабі;
  • Начинки: огірок, авокадо, сир, сьомга - можна експериментувати;
  • Тедзу.

Спосіб приготування досить простий:

  1. Лист норі слід викласти на бамбукову рогожу (макісу) вниз блискучою стороною. Невеликою кількістю тедзу зволожити руки і взяти жменьку приготованого рису.
  2. Рівномірно розподілити по поверхні аркуша рис.
  3. Змастити рис васабі посередині (не рекомендується багато, тому що приправа гостра).
  4. Потім так само змастити рис японським майонезом (можна замінити звичайним).
  5. Поверх васабі і майонезу потрібно викласти начинку, будь-яку - на ваш вибір.
  6. Почати закочувати рулет за допомогою макісу, залишаючи зовнішній край листа вільним (приблизно 2,5 см).
  7. Піднявши бамбуковий килимок, знову прокатати його вперед, на цей раз вже підсилюючи натиск, щоб рулет ущільнився. Вільний край водоростей повинен щільно і рівно прилягати по всій довжині.

Після розрізаємо гострим ножем рулет навпіл. Обидві половинки покласти паралельно поруч і розрізати їх на кілька рівних частин. Всього вийде 6-8 ролів. На цьому все. Великі роли готові!

Як правильно їсти футомакі - великі роли

Рекомендується запивати зеленим чаєм або саке. Якщо немає цих напоїв, то можна обмежитися сухим вином - червоним або білим - неважливо. Не забувайте про соєвому соусі - адже він надає страві особливого смаку.

Згідно з традиціями потрібно бути максимально розслабленим і в хорошому настрої. Тоді ви отримаєте задоволення від їжі і чудово проведете час. Пам'ятайте, що ви їсте страу японської кухні, де духовності відведена особлива роль.