Гавайська піца: чи можна приготувати самостійно?

Улюблена багатьма Гавайська піца представляє собою не тільки смачне, але і дуже красива страва. Тільки уявіть собі: соковитий жовтий ананас в поєднанні зі світлою розплавленої моцарелою і апетитною рожевою шинкою. Швидше за все, саме ці яскраві фарби і дали назву піці, адже на Гавайських островах такий рецепт невідомий. Рецепт піци Гавайська був винайдений в США, де вона до сих пір зберігає свою популярність, особливо цю страву люблять в західній частині країни.

Втім, гавайську піцу їдять не тільки американці. Оцінили її незвичайність і святкового вигляду жителі Канади, Європи та Австралії. У нашій країні цю піцу люблять за насичений смак, доступність інгредієнтів і легкість приготування. Чим же рецепт гавайської піци відрізняється від інших варіантів знаменитого італійської страви? Виключно начинкою, що складається з кисло-солодких ананасів і солоної шинки. Існує версія, що свою назву піца отримала саме завдяки наявності в інгредієнтах тропічних фруктів. У будь-якому випадку цю страву гідно оцінять всі, кого не бентежить поєднання солодкого ананаса і гострого м'яса. Приготування Гавайської піци в домашніх умовах З розвитком інтернету будь-яка людина отримала можливість знайти цікаві і оригінальні рецепти з різних країн світу, а потім спробувати самостійно приготувати те, що раніше можна було спробувати лише в ресторанах. У зимові місяці, коли свіжі помідори коштують дорого, а їх смак залишає бажати кращого, можна побалувати себе і своїх близьких яскравою і смачною піцою, для якої томати не потрібні.

Варіантів Гавайської піци безліч. Шинку часто змінюють на бекон або курку - в залежності від вмісту холодильника і смакових уподобань. Деякі йдуть ще далі і поєднують з ананасом креветки або інші морепродукти. Цілком можливо, що отриманий результат буде непоганий, але ось називати його справжньою Гавайської піцою точно не варто. Під час приготування в домашніх умовах рецепти відомих по всьому світу класичних страв часто довільно змінюються, що призводить до втрати справжнього смаку. Люди не вважають за потрібне замислюватися про точні пропорціях всіх складових, про бездоганному дотриманні рецептури, вони, недовго думаючи, замінюють продукти на схожі або просто не додають потрібних інгредієнтів, прагнучи спростити або здешевити процес приготування. Хто не пробував домашню піцу з сиром вітчизняного виробника замість гострого пармезану або ніжної моцарели? У підсумку замість традиційного смаку виходить зовсім інша страва, яка тільки злегка нагадує оригінал. Втім, не у всіх була можливість спробувати оригінальну піцу, приготовлену досвідченим майстром з точним дотриманням усіх канонів.