Етнічна піца

Не можна не віддати належне Італії, адже саме в цій країні ця страва з'явилася в своєму нинішньому вигляді. Наприклад, типовими інгредієнтами неаполітанської піци незмінно є сир, томати і оливки. Цей набір продуктів характеризує спосіб життя, смаки і переваги жителів Італії, а також говорить про найбільш популярних на території даної країни продуктах. Навряд чи сьогодні вдасться знайти представників іншої країни, рівних італійцям в приготуванні цієї страви, в цьому вони є визнаними лідерами. Однак посперечатися з цим готові французи, переконані в тому, що їх варіант піци нітрохи не поступається італійському.

Іншою країною-претендентом на звання родоначальника піци є Греція. Звичайно, цього існує виправдання, адже перший прототип піци з'явився ще в стародавній Греції. В ті часи дана страва виглядала як коржик, полита оливковою олією і посипана овочами з м'ясом. В якості начинки також іноді могли використовуватися фрукти і мед.

Так як Італія і Греція мають схожий клімат і спосіб життя населення, це пояснює те, що і піца має загальне нотки. Але на Землі існують такі місця, в яких піца відрізняється і за способом приготування, і за складом, що так само деяким чином характеризує побут людей і їх переваги.

Наприклад, в Японії вона навіть має іншу назву - окономияки. Японці просто обожнюють піцу з морепродуктами, особливо з вугром, а також з лососевою стружкою і водоростями норі.

Жителі Індії готують піцу з соєвим сиром, маринованим імбиром і бараниною. У Пакистані в начинку піци нерідко додають гострий каррі, жителі Коста-Ріки готують піцу з кокосами.

Але напевно жодна нація не любить піцу настільки, як люблять її в США. Дана їжа повністю відповідає перевагам і способу життя американців. Жителі Америки поглинають в рік понад три мільярди порцій цієї популярної страви. Воліють американці піцу з ковбасою пепероні.